Viegla mīkla ar sauso raugu ātrai pīrāgu cepšanai: mana vecmāmiņa tikai šo izmantoja

No šīs mīklas, sajauktas ar sauso raugu, sanāk perfekti cepeškrāsnī cepti pīrāgi. Mīklu ir viegli pagatavot, un strādāt ar to ir prieks. Pīrāgi ir viegli un mīksti, un fotogrāfijās var redzēt, cik gardi tie ir.

Vēl viena cepšanas recepte, ar kuru dalos ar saviem abonentiem un kuru pagatavoju šajā nedēļas nogalē. Mīkla ar sauso raugu un pienu cepeškrāsnī ceptiem pīrāgiem – cepšanas recepte.

Sastāvdaļas:

  • Piens – 250 ml;
  • Olas – 1;
  • Cukurs – 1 ēdamkarote;
  • Ātri šķīstošais sausais raugs – 1,5 tējkarotes (apmēram 8 grami);
  • Sāls – 1 tējkarote;
  • Rafinēta saulespuķu eļļa (bez smaržas) – 3-3,5 ēdamkarotes;
  • Premium kviešu milti – 500 grami.
  • Šī mīkla ir ideāli piemērota pīrāgiem ar sāļām pildījumiem. Ja nolemjat gatavot saldus pīrāgus, mīklai pievienojiet apmēram 2-3 ēdamkarotes cukura.

Šī mīkla ir piemērota arī cepšanai pannā, ja jums garšo šāda veida pīrāgi vai jums nav cepeškrāsns, bet ļoti vēlaties tos pagatavot un baudīt.

Kā pagatavot mīklu ar sauso raugu un pienu

Mīklu ir ļoti viegli un ātri pagatavot. Nedaudz uzsildiet pienu, tad izšķīdiniet tajā raugu un cukuru, līdz graudiņi izšķīst. Ielejiet pienu dziļā bļodā, kurā mīcīsiet mīklu, iesitiet olu, pievienojiet sviestu un pievienojiet sāli. Saputojiet līdz gludai masai. Tagad pievienojiet miltus caur sietu, vispirms samaisot ar karoti vai lāpstiņu. Kad tie sabiezē un sāk veidoties kunkuļi, mīciet tos ar rokām. Mīkla būs mīksta un nedaudz lipīga pie plaukstām un pirkstiem.

Kad mīkla ir izveidojusies, viegli apsmērējiet to ar augu eļļu un novietojiet bļodā, pārklātu ar tīru dvieli. Šī mīkla siltā vietā ātri uzrūgs, dubultojoties apjomā 30 minūtēs, savukārt istabas temperatūrā tas aizņem apmēram 45 minūtes.

Kad mīkla ir dubultojusies apjomā, piespiediet to ar roku, lai izlaistu gaisu. Tā vietā, lai to novietotu uz letes, varat nekavējoties izspiest mazus, vienādus gabaliņus un veidot pīrāgus.

Novietojiet izveidotos pīrāgus uz ar cepampapīru izklātas cepšanas pannas. Es tos neietaukoju zeltaini brūnai krāsai; tie iznāca pilnīgi labi tādi, kādi ir. Ļaujiet tiem atpūsties uz cepšanas pannas 10–15 minūtes.

Novietojiet pīrāgus ar šuvi uz leju un nedaudz atstarpi vienu no otra. Tas ir parādīts fotoattēlā. Tikmēr uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 200–210 grādiem pēc Celsija. Ievietojiet cepšanas pannu ar pīrāgiem. Tie cepas 10–12 minūtēs, ļoti ātri. Tie brūnējas tieši jūsu acu priekšā, tāpēc sekojiet tiem līdzi.

Lasi vēl: “Jūs nesaprotat, kāda bagātība jums pieder” – kas tik ļoti pārsteidza manu draugu itāli, Latvijas pilsētās

Šie ir gatavie, zeltaini brūnie pīrāgi. Es tos apsmērēju ar nelielu sviesta gabaliņu, lai izveidotu mīkstu, gardu garoziņu. No šīs mīklas ceptie izstrādājumi labi uzglabājas un paliek svaigi 2–3 dienas. Tomēr tie neglabājas tik ilgi, un mēs tos visus apēdam daudz ātrāk!